/Privacy- cookieverklaring
Privacy- cookieverklaring 2018-05-22T13:56:53+00:00

Privacy- cookie verklaring Onguard

Jouw privacy is voor Onguard BV (hierna: Onguard) van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat je persoonsgegevens veilig bij ons zijn en dat wij je persoonsgegevens conform de toepasselijke privacywetgeving (waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming) verwerken.

In het kort

Bij het gebruik van je gegevens houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens gebruiken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij je recht respecteren om jouw persoonsgegevens op aanvraag onder andere ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Onguard doen met de informatie die je aan ons geeft of die wij verzamelen.
Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 22 mei 2018.

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze websites en diensten is het mogelijk dat wij de volgende informatie van en over jou verkrijgen:

  • Je naam;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Klikgedrag en cookies;
  • Gebruikersnaam;
  • Wachtwoord;
  • Eventuele persoonsgegevens die je zelf opgeeft via het “opmerkingen” veld;
  • CV (in geval van een sollicitatie).

De wet noemt dit “persoonsgegevens” en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit lees je hieronder.

Jouw persoonlijke gegevens kunnen wij voor verschillende doelen gebruiken:

  • Het op jouw verzoek toesturen van aanbiedingen van Onguard via post, e-mail of telefonisch;
  • Het beantwoorden van je vragen of klachten;
  • Het voeren van sollicitatiegesprekken;
  • Het leveren van de diensten van Onguard (waaronder support);
  • Het verbeteren van onze website.

In juridische zin betekent dit dat wij jouw gegevens gebruiken op jouw verzoek, wanneer wij een overeenkomst met je hebben of wanneer wij dit op basis van de wet verplicht zijn om te doen

Bewaren

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om de gevraagde diensten aan jou te leveren. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal een jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor administratieve gegevens). Als je bij ons solliciteert, bewaren wij jouw gegevens tot zes weken nadat de sollicitatie is vervuld.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven je persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor het functioneren van onze website en/of diensten of als wij dat wettelijk verplicht zijn.

Wij werken met bepaalde bedrijven samen. Deze partners kunnen dus jouw persoonsgegevens krijgen. Dit is nodig om onze diensten aan je aan te bieden. Hierover wordt je vooraf geïnformeerd.

Profilering

Wij passen profilering toe bij personen die zich hebben geïdentificeerd middels hun e-mailadres en hun IP-adres. Het profiel dat we opbouwen bestaat uit persoonlijke en rol-gebaseerde gegevens en bezoek- en klikgedrag. De persoonsgegevens die wij van jou kunnen gaan verzamelen, zijn gegevens die je middels het beantwoorden van vragen in een formulier of via interactieve content, zoals een demo, aan ons hebt verstrekt.

De reden waarom we profilering toepassen, is dat we jou het juiste bericht en informatie op het juiste moment willen verstrekken. Wij zijn van mening dat we middels profilering jou het beste kunnen helpen met de uitdagingen en vragen die jou naar onze website heeft geleid.

Mocht je ondanks onze goede bedoelingen, liever niet willen dat we profilering op je toepassen, dan verzoeken we je ons een e-mail te sturen naar contact@onguard.com met het verzoek om de profilering te stoppen.

Cookies

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

In deze privacy- en cookieverklaring lichten wij toe welke cookies er worden geplaatst en met welke doelen:

Social media buttons
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten en delen op sociale netwerken, namelijk Facebook, LinkedIn, Twitter, en deze buttons plaatsen cookies.

De buttons werken door middel van stukjes code die van deze sociale netwerken zelf afkomstig zijn. Wij hebben daar geen invloed op. Om te weten wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verkrijgen lees je de privacyverklaring van deze netwerken (welke regelmatig kunnen wijzigen).

De informatie die deze netwerken verzamelen, wordt overgebracht naar de Verenigde Staten en opgeslagen op servers aldaar. De bedrijven achter deze netwerken stellen zich te houden aan de het Privacy Shield. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Tracking en profielen door sessie cookies en permanente cookies
Wij gebruiken zogeheten tracking cookies om een profiel over jou op te bouwen middels de tools Act-on, Hotjar en Google Analytics, waarover hieronder meer. Het over jou opgebouwde profiel dient alleen om advertenties en content af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant zijn.

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds je voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.
Zie tevens het kopje “profilering” hierboven.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Google Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan het Privacy Shield. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Act-on
Via onze website wordt een permanente cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Act-on. Hiermee kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds je voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Je kunt ten allertijden je eigen gegevens beheren via de subscription settings. Daarnaast is het mogelijk om permanente cookies te verwijderen via de instellingen van je browser.

Hotjar
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het analysepakket Hotjar om inzicht te krijgen in hoe je als unieke, anonieme bezoeker real-time onze website gebruikt (muiskliks, muisbewegingen, scrollactiviteit). Met de verzamelde informatie kunnen we de website verbeteren en afstemmen op hoe jij onze site gebruikt. Hotjar toont en gebruikt geen IP-adressen; gegevens niet dus herleidbaar tot je IP-adres.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Wij maken gebruik van beveiligde netwerkverbindingen. Dat wil zeggen dat de verbinding tussen jou en ons beveiligd is. Gegevens die tussen jou en onze systemen verstuurd worden, blijven vertrouwelijk.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze websites en/of diensten wijzigen, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kan je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we van je hebben;
  • het laten corrigeren van fouten;
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • het verplaatsen van je gegevens;
  • intrekken van toestemming;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt uiteraard ook een klacht bij Onguard indienen. Zie hiervoor de contactgegevens.

Contactgegevens
Onguard  BV
Karspeldreef 8
1101 CJ  Amsterdam

Zaltbommel
Oude Bosscheweg 13
5301 LA Zaltbommel

contact@onguard.com
+31 (0) 88 – 256 66 66

KvK: 32083469